© Davam Haber 2020

Gazze gerçeklerini duyuran gazeteciler susturuluyor! İngiltere'den vicdanlara kelepçe

İsrail terörünü perdeleyemeyen Batılı ülkeler, zulmü duyuran gazeteci ve insan hakları aktivistlerini susturuyor. İngiltere’de son dönemde sansasyonel çıkışlarıyla bilinen İsrail karşıtı 5 kişi “terör” ithamıyla gözaltına alındı.

İsrail’in Gazze’de işlediği suçlara karşı çıkanlar, Siyonizm güdümündeki Batılı ülkelerde birer birer susturuluyor. İngiltere’de ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı.

İngiliz insan hakları aktivisti ve sosyal medya fenomeni Sarah Wilkinson, terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan paylaşımları nedeniyle İngiliz polisi tarafından “terör” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Wilkinson'un kardeşi Jack Wilkinson, yaptığı açıklamada, polislerin sabah 7:30'da evlerine baskın düzenlediğini belirtti. Bazıları terörle mücadele ekiplerinden oluşan polislerin, Wilkinson'ı “internette paylaştığı içerikler” nedeniyle gözaltına aldıklarını ifade etti. Evinin arandığı ve tüm elektronik cihazlarına el konulduğu bildirildi.

Sarah Wilkinson’a ev hapsi cezası verildi.

SUÇU İSRAİL TERÖRÜNÜ DUYURMAK

Sarah Wilkinson, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı sert eleştirilerde bulunmasıyla tanınıyor. İsrail’in Gazze’deki katliamlarına karşı sessiz kalmayarak Filistin direnişine destek veren Wilkinson, Siyonistlerin savaş suçlarını dünyaya duyurduğu için hedef alınıyordu.

MENA Uncensored sosyal medya hesabı, Wilkinson’ın “terörizmi desteklemekle” suçlandığını fakat Filistin halkının maruz kaldığı trajediyi dünyaya duyurmak için gösterdiği çabaların cezalandırıldığını vurguladı.

Wilkinson gibi aktivistlerin hedef alınması, İsrail’in Gazze’de işlediği suçlara karşı çıkanların Batı tarafından nasıl susturulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. #FreeSarahWilkinson etiketi, sosyal medyada hızla yayılırken, Wilkinson’ın serbest bırakılması için milletlerarası düzeyde çağrılar yapılıyor.

ZULMÜ YAZAN GAZETECİLERE GÖZALTI

FIFA’nın İsrail yanlısı tutumunu ifşa eden başarılı gazeteci Richard Medhurst, Birleşik Krallık Terör Yasası gereği gözaltına alınmıştı. Şam doğumlu İngiliz gazeteci Richard Medhurst, Heathrow Havalimanı’nda İngiliz polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Medhurst, durumu “siyasi bir zulüm” olarak nitelendirerek gazeteci olarak çalışma yeteneğinin engellendiğini belirtmişti.

İsrail’e yönelik eleştirilerde bulunan diğer İngiliz gazeteciler de benzer uygulamalara maruz kaldı Johanna RossVanessa Beeley ve Kit Klarenberg, İngiltere’ye döndüklerinde gözaltına alındı.

TELEGRAM’A İSRAİL BASKISI

Filistin’de yaşanan zulmü gözler önüne seren içeriklere büyük oranda kısıtlama getirmeyen sosyal medya platformu Telegram da hedefte. Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Paris’te gözaltına alınmış ve çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Durov’un kurucusu olduğu mesajlaşma uygulaması, Gazze’deki soykırımın çevresinde dönen bilgi savaşında önemli bir rol oynuyordu. Filistin’i destekleyenler, bu platform üzerinden İsrail’in savaş suçlarını ifşa eden bilgileri paylaşabiliyorlar.

___________

BATI SUSTURUYOR, İSRAİL ÖLDÜRÜYOR

Avrupa'da İsrail zulmünü yazan gazeteciler susturulurken, Siyonist işgalciler ise basın görevlilerini doğrudan katlediyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 10 ayda 171 gazeteci şehit edildi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER