Özgür Özel'e Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı ve Kuvvet Komutanlarından dava
GündemCHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki olarak Kara, Deniz Kuvvetleri Komutanları, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı, manevi tazminat davası açtı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son dönemdeki tepki çeken açıklamaları sonrasında, Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları tarafından manevi tazminat davası açıldı.
Açıklamada, “Kuvvet Komutanlarımızın şahsını ve genel olarak Milli Savunma Bakanlığımızı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu ve tüm yasal hakların kullanılacağını geçen hafta ifade etmiştik. Bu kapsamda Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarımız ile Genelkurmay Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımız ayrı ayrı manevi tazminat davası açmıştır.” denildi.
Kuvvet Komutanları ve Milli Savunma Bakanı, yasal haklarını kullanma kararlarını aldıklarını belirterek, açıklamalara karşı gerekli hukuki adımları atacaklarını ifade etti.
İlginizi Çekebilir