Uluslararası kuruluşlar Gazze'deki soykırıma kör! UNICEF, WHO, IEA, WFP, UNIFEM nerede?
Dünyaİsrail’in 40 gündür Gazze'de gerçekleştirmediği katliam, işlemediği savaş ve insanlık suçu kalmazken dünyaya “barış”, “insan hakları”, “özgürlük” dağıtmakla övünen uluslararası kuruluşlar akan kanı durdurmak için hiçbir girişimde bulunmadı.
Gazze’de 40 günde sadece sivillere gücü yeten İsrail, 5 bini aşkın çocuğu katletti. Şehit sayısı 11 bin 240’ı geçti. Kadınlar, bebekler, yaşlılar hedef gözetilmeksizin vuruldu. Bebekler anne karnında öldürüldü. Gazze’nin güneyine göç etmeye zorlanan 2,5 milyon insan, açılan koridorlarda keskin nişancı atışlarıyla şehit edildi. Binalara havadan yasaklı fosfor bombaları atıldı. Hastaneler bombalandı. Baptist Hastanesi bombalanarak 473 Filistinlinin canına kıyıldı. Gazze’nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi’nin etrafı kuşatıldı, içine bomba atıldı ve son olarak işgalci askerler hastaneye operasyon düzenledi. Hastalar haricinde içerisinde 1500 kişilik sağlık ekibi ve 7 bin yerinden edilmiş Filistinli’nin bulunduğu Şifa Hastanesi’nde can pazarı yaşanıyor.
MAKYAJLARI AKTI, MASKELERİ DÜŞTÜ
Bütün bunlar olurken, süslü kelimelerle yıllardır dünyaya duyar kasan, korkunç fonlar elde eden ve dünyanın birçok ülkesine hiza vermeye kalkışan uluslararası kuruluşlardan İsrail barbarlığına karşı çıt çıkmıyor.
Çoğunluğu Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde olan organizasyonlar, tıpkı fonlandıkları siyonizm güdümündeki emperyalist devletler gibi Gazze’deki soykırımı seyretmekle yetiniyor.
Dünya çapında çocuklara yönelik çalışmalarda adı geçen UNICEF, kadınlar için çalışan UNIFEM, sağlık sektörüne yön veren WHO, yasaklı kitle imha silahlarına karşı faaliyet yürüttüğü savunulan IAEA, insanlığın besinlere ulaşımı için sözde çabalayan WFP, ülkelerdeki kültürel mirasın korunması için var olduğunu savunan UNESCO gibi pek çok uluslararası teşekkül, Gazze’deki İsrail vahşetini durdurmak için hiçbir hamle yapmıyor.
Gazze’deki soykırımın maskelerini düşürdüğü uluslararası kuruluşların tarihine kara bir leke olarak geçen bu süreçte hangi müessesenin hangi tavrı aldığını Haber7 olarak derledik...
-
UNICEF
İsrail Gazze’de 40 günde 5 bini aşkın bebek ve çocuğu katletti. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) suskun.
-
UNIFEM
Gazze’de 38 günde 3 bin 100 kadın öldürüldü; BM Kadınlar Kalkınma Fonu (UNIFEM) suskun.
-
UNDP
Yıllardır muhasara altında tutulan Gazze altyapı ve üstyapılarıyla yerle bir edildi; BM Kalkınma Programı (UNDP) suskun.
-
IAEA
İsrail canlı yayınlarda yasaklı fosfor bombalarıyla Gazze’ye sivil yerleşimlerine saldırdı; BM Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) suskun.
-
WFP
İsrail 2,5 milyon insanın gıdasını, suyunu, ilacını, ışığını keserek hepsini yokluğa ve ölüme mahkum etti; BM Dünya Gıda Programı (WFP) suskun.
-
UNRWA
Gazze’de yaşayan 2,5 milyon insan yerinden yurdundan edilerek güneye sürüldü; BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) suskun.
-
WHO
Gazze’de 18 hastane vuruldu, 100’ü aşkın sağlık personeli katledildi, hastanelerin elektriği, suyu kesildi; BM Dünya Sağlık Örgütü (WHO) suskun.
-
HABİTAT, GEF
İsrail 38 günde Gazze’deki binaların yarıya yakınını havadan vurarak yıktı, kara saldırısında da bu binaları dümdüz etmeye başladı; BM HABİTAT ve Küresel Çevre Fonu (GEF) suskun.
-
ICAO
Gazze’de hiçbir hava savunma gücü olmayan sivil halka 38 gündür havadan ölüm yağdırılıyor; BM Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) suskun.
-
FAO
Gazze’de tarım arazileri bombalarla, zehirli gazlarla vuruldu, tanklarla çiğnendi; BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) suskun.
-
UNESCO
Gazze’de tarihi ve kültürel miraslar yerle bir edildi; BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) suskun...
İlginizi Çekebilir