Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti
SiyasetYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na iade-i ziyaret gerçekleştirdi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ve Genel Başkan Yardımcıları Suat Pamukçu, Doğan Bekin ve Avukat Bayram Sakartepe’den oluşan heyet, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu, Hür Dava Partisi Genel Merkez binasında ziyaret etti.
Erbakan: Halkın gündemini konuştuk
Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması için gazetecilerin karşısına geçti.
Ziyarete ilişkin Yeniden Refah lideri Erbakan," Bu iade-i ziyaretimizde Türkiye'nin genel meseleleri, halkın gündemi ve sorunları ile ilgili karşılık fikir alışverişinde, istişare bulunduk. Kendilerine Yeniden Refah Partimizin özellikle ekonomik sorunlarla ilgili çözüm önerilerini içeren proje kitaplarımızı takdim ettik. Yine bu ziyaretimizde özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki vatandaşlarımızın problemleri ve bölgenin meseleleri hakkında bilgi aldık. İnşallah bu ziyaretimizin hem HÜDA Par hem Yeniden Refah Partimiz açısından hem de ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan diliyorum" ifadelerini kullandı.
Yapıcıoğlu: Siyasetin kavgacı üslubundan şikayetçiyiz
Siyasi partilerin arasındaki kavgacı üsluptan şikayetçi olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu," Elbette siyasi partiler arasında bazı konularda görüş farklılıkları olabilir. Bunlardan birisi veya birkaçı memleketin idaresinde de olabilir. Muhalefet partileri iktidarın yaptığını yeri geldiğinde eleştirebilir ama bu eleştirilerin, görüş farklılıklarının kavgaya ya da kırıcı bir üsluba neden olmaması gerektiğini mütemadiyen söyledik. Memleketin ciddi sorunları var. Bu sorunlara ilişkin farklı farklı çözüm önerileri farklı siyasi partiler tarafıdan dile getirilebilir. Uygulamadan eleştirilebilir, bu eleştiriler bazen sert olabilir ama kırıcı olmaması lazım partiler arası diyalog kanallarının açık olması gerekiyor. Bizim inancımız şudur ki memleketin sorunlarının çok büyük bir kısmı yüzeysel olarak tartışılıyor. Genel anlamda sonuçlar üzerinden tartışılıyor. Biz istiyoruz ki memleketin sorunlarının derinlerine inilsin, bu nedenler masaya yatırılsın farklı görüşteki insanlar kendi görüşlerini ortaya koysunlar. Kavgacı olmayan bir üslup ve memleket için en hayırlı nokta ne ise biz orada buluşabilelim" değerlendirmesini yaptı.
‘Görüşmede 3. İttifak konusu gündeme gelmedi’
Bir gazetecinin 3.İttifak ile ilgili sorusuna Erbakan "Seçmenin sağ partiler olarak gördüğü partilerin bir 3.ittifak oluşturması halinde bir sinerji oluşturabileceğini ve ciddi bir blok oluşturabileceğini ifade etmiştik. Bununla ilgili çeşitli vesilelerle görüşlerimizi bildirdik. Bugün HÜDA Par ziyaretimizde biraz önce dediğimiz gibi memleket meseleleri, çözüm önerilerimiz, bakış açılarımız ve aynı zamanda da HÜDA Par'ın bugüne kadar yaptığı çalışmalar edindiği tecrübeler Yeniden Refah Partisi'nin Anadolu'daki Türkiye genelindeki çalışmalar ile ilgili bilgi vermek şeklinde oldu. Bu ziyaret içeriğinde herhangi bir ittifak görüşme olmadı" şeklinde konuştu.
Bugünkü seçim kanunları ittifakı zorunlu kılıyor
Bugün ki siyasi sistemin, bugün ki seçim kanunlarının partilerin ittifak yapmaya zorladığını ifade eden Yapıcıoğlu, " Bu görüşmemizin konusu ittifak değildi ama şu partiden isim zikretmeksizin bağımsız olarak söylüyorum, şu anda evet 2 ittifak var. Bunların dışında ittifakların herhangi birinde yer almamış pek çok parti var. Seçime katılmaya yeterliliğine sahip 27 parti olduğu Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) tarafından açıklandı. Bunlarla birlikte aralarında üçüncü ve dördüncü ittifak oluşturmaları mümkündür, ihtimal dahilindedir. Şu an bizim bir ittifak oluşturma çabamız an itibariyle yoktur" dedi.
Yaptırdığımızı anketlerde oy oranımız yüzde 9 civarında
‘Anketlerde Yeniden Refah Partisi’nin Doğu ve Güneydoğu’daki oy oranı nedir" sorusuna Erbakan "İstanbul’un 20 ilçesinde, Türkiye'nin 69 ilinde, Doğu ve Güneydoğu'da ise 15 ili kapsayan anketlerimiz oldu. Katılımcı sayısı da gayet yeterliydi. Doğu ve Güneydoğu’daki 15 ilde yüzde 9 oy, İstanbul’da yüzde 9,5 bir oy oranı aldığımızı gördük. Tabii çalışmalarımızı mümkün olduğunca objektif yapmaya çalışıyoruz aksi zaten kendimizi kandırmak olur" şeklinde konuştu.
Bu yasaklar dış güçlerin ekmeğine yağ sürer
Bir gazetecinin, Derince Belediyesi’nin konser iptaline ilişkin sorusuna ise Erbakan, "Adaletten yana olan bir görüşün temsilcileriyiz. 'Gardiyan devlet' anlayışı yerine 'garson devlet'; yani vatandaşına hizmetkar olan devlet anlayışından yanayız. Böyle bir yasağın uygun olmadığı görüşünden yanayız. Oradaki insanlarımızın bu gibi yasaklarla devletten soğutulması, merkezden kopartılması ve kutuplaşmaya yol açılması, karşılıklı acıların yaşanmasına vesile olması manasına geleceğini düşünüyoruz. Ve bu gibi davranışlarla aslında o bölgede birtakım emelleri olan dış güçlerin ekmeğine yağ sürülüyor." yanıtını verdi.
İlginizi Çekebilir