2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri, ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak “1 Mayıslar ruhuna uygun bir şekilde coşkuyla Taksim Meydanı’nda kutlanabilmeli” dedi.
1 Mayıs’ın 2010-2012 yılları arasında 33 yıl aradan sonra yeniden Taksim’de hatta resmi bayram olarak kutlanabildiğini hatırlatan Ekşioğlu 2013 yılında dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından inşaatlar mazeret gösterilerek Taksim Meydanı’nın işçilere kapatıldığını kaydetti.
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri ve ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak “1 Mayıslar ruhuna uygun bir şekilde coşkuyla Taksim Meydanı’nda kutlanabilmeli.” dedi. 41 kişinin yaşamını yitirdiği 1977 1 Mayıs’ından 33 yıl sonra 2010-2012 yılları arasında 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda resmi bayram olarak kutlanabildiğini ve ciddi hiçbir problemin yaşanmadığını hatırlatan Abdullah Ekşioğlu, 2013 yılında dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun mazeret olarak inşaatları göstererek Taksim Meydanı’nı işçilere kapattığını, o inşaatların tamamlanmasının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen bu yasaklama uygulamasının günümüze kadar devam ettiğini kaydetti. Hüseyin Avni Mutlu’nun FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında görevinden alınarak yargı karşısına çıkarılmış olmasının da manidar olduğunu savunan Ekşioğlu, kapsamlı bir araştırma yapılırsa ülkemizde özgürlük ve demokrasiyi çeşitli mazeretlerin arkasına saklanarak engelleyenlerin asıl amacının toplumsal barışımızı bozmak olduğunun anlaşılacağını ileri sürdü.
1 Mayıs vesilesiyle 1977’de yaşamını yitirenleri bir kez daha rahmetle andığını kaydeden Abdullah Ekşioğlu, tüm engelleme ve demokrasi dışı uygulamalara rağmen 1 Mayıs’ta kutlamalara katılacak tüm vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını isteyerek, 1 Mayıs’ın resmi olarak kutlanılabiliyor olmasının da önemli bir adım olduğunu ancak hedeflerinin özgürlük ve demokrasileri kısıtlayan tüm mazeretleri geçersiz kılacak bir anlayışın tüm ülkeye ve vatandaşlara hâkim olması olduğunu ifade etti.
Toplumsal barışın yasaklamalarla değil, özgürlük alanlarını genişleterek güçlendirilebileceğini de kaydeden Ekşioğlu, tüm vatandaşların “mazeretsiz demokrasi” taleplerini demokratik yollarla ve güçlü bir şekilde dile getirmesinin Türkiye’nin yarınlarını aydınlatacağını kendisinin aday adaylığı sürecindeki “mazeretsiz demokrasi” vurgusunun sadece bir vaat değil, birinci hedef olduğunu söyledi. Toplumun tüm kesimleriyle bütünleşmesinin güçlü Türkiye’yi yaratacağını da sözlerine ekleyen Abdullah Ekşioğlu, “Unutulmamalıdır ki birlikte daha güçlü olacağız.” şeklinde konuştu.
Abdullah Ekşioğlu hakkında:
(d. 30 Mart 1970, Almanya)
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Daha lise yıllarında 1986’da gazeteciliğe başladı. Birçok ulusal günlük gazete ve dergide çeşitli kademelerde görev aldı. 1992 yılında Türkiye’de özel radyo yayınlarının başlamasına öncülük ederek Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı.
1993 yılında Elvin Ekşioğlu ile birlikte Agency Europe & Anatolia haber ajansını kurdu. 1998 yılında yine Elvin Ekşioğlu ile birlikte Eksantrik Prodüksiyon’u kurdu. 2000 yılında bir yıl süre ile Türkiye Basın Konseyi Genel Sekreterliği yaptı. 2000 yılından sonra film sektörüyle daha çok ilgilenmeye başlayan Abdullah Ekşioğlu 250’nin üzerinde reklam filminde çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra reklam filmi yönetmenliği yapmaya başladı.
Abdullah Ekşioğlu halen Eksantrik Prodüksiyon bünyesinde reklam filmi yönetmeni olarak görev yapıyor. Abdullah Ekşioğlu Agency Europe & Anatolia haber ajansının Genel Yayın Yönetmenliği görevini de sürdürüyor.
Yorum Yazın