RTÜK resmen duyurdu: Skandal dizi Türkiye'de yayınlanmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RTÜK resmen duyurdu: Skandal dizi Türkiye'de yayınlanmayacak
Abone ol
Son dakika haberi: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix'in Türk düşmanı “Famagusta” isimli yapımının Türkiye'de yayınlanmayacağını duyurdu.

Kıbrıs Barış Harekatı, Türklere olduğu kadar Rumlara da barış getirdi. Dijital yayın platformu Netflix'in, bu gerçeği yok sayan ve Türk askerini karalayan bir diziyi yayınlama kararı büyük tepki çekti.

SKANDAL DİZİYE RTÜK ENGELİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türk düşmanı dizi, “Famagusta” isimli yapımın Türkiye'de veya herhangi bir ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.



RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

“Famagusta” isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan “Kıbrıs Çıkarması” aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan “Kıbrıs Barış Harekâtı”, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirmiştir.  

Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun göz yaşları silinmiştir.

Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır.
Yapım, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix tarafından lisanslanmıştır.

Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır.

Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FAMAGUSTA DİZİSİNDE TÜRK ASKERİ İŞGALCİ OLARK GÖSTERİLDİ

Kıbrıs'ta 1974'te yaşanan olayların anlatıldığı iddia edilen Kıbrıs Rum Kesimi yapımı "Famagusta" dizisinde Türk askeri işgalci oldu. Türkiye'nin adada Rumların yaptığı katliamlara son vermek ve barışı getirmek adına 20 Temmuz'da başlayan, 18 Ağustos'ta sonlanan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın dizide çarpıtılarak anlatılması Türk izleyicilerin tepkisine neden oldu.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İskenderun’da maymun çiçeği iddiasıÖnceki Haber

İskenderun’da maymun çiçeği iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızı ufku geniş, çağın becerileriyle yetiştireceğizSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızı ufk...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar