Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği 3 yıl önce Samsun merkezde 8 lisans ve yüksek lisans öğrencisi tarafından kurulmuştu. Dernek kısa sürede büyük işlere imza attı.
Akademik Düşünce Enstitüsü kısa sürede Türkiye’nin birçok üniversitesinde ve Azerbaycan’da temsil edilir hale geldi. 100’ün üstünde lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisinin ve akademisyenlerin sadece bilimsel makalelerini yayımlandığı hem Türkçe hem de İngilizce yayım yapan siteler kurdular. Ve bu sitelere reklam bile almadılar.
Akademik Düşünce Yayınları adında yayın evi kurup kitaplarını Google Kitaplar üzerinden ücretsiz yayımladılar. Sosyal bilimler alanında hakemli dergi çıkarttılar. Geçtiğimiz aylarda üçüncü sayısı yayımlandı. Dergilerini hem DergiPark’ta hem de matbu olarak okurlarına buluşturdular. Kurdukları Akademi TV aracılığı ile canlı yayın programları yaptılar ve bu programlar devam etmekte. Sloganları ise “BİLİMİN IŞIĞIYLA” idi. Bu çalışmaların yanında birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiler.
Son işleri ise her kesimden insanların takdirini kazanmalarını sağladı. “ULUSLARARASI GÖBEKLİTEPE’DEN BUGÜNE TÜRKİYE’NİN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI SEMPOZYUMU” düzenlediler.
“SEYYAH TÜRKİYE” adını verdikleri ve 2 yıldır üstünde çalıştıkları kentlerin tarihi ve kültürel miraslarını konu alan bir mobil uygulama projesi geliştirdiler ve bu proje Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek aldı. Bu proje kapsamında 4-5-6- Eylül’de sempozyum düzenlendi.
4 Eylül’de Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleşen sempozyumda OMÜ Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu, OMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Şişman, OMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Ertürk Keskin, OMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Aslı Yönten Balaban ve Samsun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Mehmet Talha Paşaoğlu’nun oturum başkanlıklarında Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını konu alan 22 farklı bildiri 15 farklı ilden gelen alanında uzman katılımcılar tarafından sunuldu.
Akşam ise Sanat Merkezinin bahçesinde gala yemeği verildi ve misafirler Anakent Sosyal Tesisleri Otelinde ağırlandı.
5 Eylül’de ise Samsun’a gelen misafirler Samsun Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği üstü açık otobüs ile Samsun’un müzelerini, tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ettiler.
6 Eylül’de ise Akademi TV üzerinden sempozyumun internet oturumları devam etti. Yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden konuşmacıların katılımı ile gerçekleşen program gün boyu sürdü. Bu programı hazırlayan ve gerçekleştiren gençlerle gurur duyduk.
Gençlerimiz imkan bulurlarsa neler yapabileceklerini gösterdiler. Umarız bu tür programların sayısı artırılır. Umarız bu gençlerimiz bu tür programları devam ettirecek imkanları bulabilirler.
Facebook Yorum
Yorum Yazın