Reklamı Geç
SATILIK HABER SİTESİ
YUSUF KAPLAN

YUSUF KAPLAN

Mail: [email protected]

Bursa ve Konya’da umutlarımız yeşerdi, ülkemizin makus talihini nasıl yenebileceğimiz anlaşıldı!

Bursa ve Konya’da umutlarımız yeşerdi, ülkemizin makus talihini nasıl yenebileceğimiz anlaşıldı!

Türkiye skandallarla ve kaos tehdidiyle bir belirsizliğe sürükleniyor olsa da ülkemizin önü açık.

Türkiye’yi güncelin, siyasal’ın ayartıcılığından kurtarabilirsek ve daha köklü, kalıcı sorunlara odaklanırsak, günü kurtarma ucuzculuğundan kurtulup geleceği kurma, inşa etme zorlu ve verimli yolculuğuna çıkabiliriz.

Dünyada yönünü ve yörüngesini yitiren ama neyi yitirdiğini bilemeyen tek toplum biziz. Dünya tarihinin yapılmasında kilit rol oynamış bir toplumun çocukları için züldür bu!

Her ne sûretle olursa olsun, bu toplumun yılmaz çocukları, ülkenin uçuruma sürüklenmesinin önüne set çekecekler, ülkemizin ve coğrafyamızın önünü açacak asil ve uzun soluklu bir yolculuğa çıkmaktan çekinmeyecekler!

Biz MTO (Medeniyet Tasavvuru Okulu) olarak uzun soluklu, yorucu, çileli ama sonuçta ruh sunan, önümüzü açan, umutlarımızı diri tutmamıza imkân tanıyan bir yolculuğa çıktık.

Anadolu’yu dolaşıyoruz, Anadolu’nun ruhunu diri tutmaya çalışıyoruz. Üç haftadır yaptığımız yolculukların üçüncü seferinde iki medeniyet kurucu şehrimizde, Bursa ve Konya’da durduk, derin nefes aldık. Bursa da, Konya da bağrına bastı MTO’yu.

BURSA’NIN KURUCU RUHU

Bursa’ya İstanbul’dan bir ekiple geldik. 13.00’te 2500 kişilik Merinos Kültür Merkezi’nde önce bir MTO Talebe Buluşması toplantısı yaptık. Ardından 19.00’da muazzam bir konferans gerçekleştirdik. Üç katlı dev salonun her katı tıka basa dolmuştu!

Bursa’da 13.00’te başladığımız bu toplantıyı gece saat 12.00’ye doğru bitirdik.

Bursa, tam 11 saat süren tarih bir güne, tarihi yapacak tohumların ekildiği leziz bir zamana tanıklık etti. Bir başlangıcın, geleceğimizi inşa etmeye aday kutlu bir medeniyet tasavvuru yolculuğunun tohumlarının ekildiği tarihî bir gün yaşadı. Bursa, kurucu bir şehir ve Osmanlı’nın ruhu. O yüzden şehrin bu iki özelliğine de dokunulmamalı: Bursa’yı korursak, geleceğimizi Bursa’ya bakarak kurabiliriz yeniden.

Bursa bir kâmil insan gibi, hem enfüs’ün hem de âfâk’ın izlerinin şehrin her yerine sirayet ettiği kutlu bir şehir. Bursa’nın mimari ekolojisi, tabiî ve kültürel dokusu, bu çifte mimari yapıyı çok güzel ele verir bize. Belki de Bursa, yakın tarihinde ilk defa enfüs’e bakıldığında âfâk’ının görüldüğü, âfâk’ına bakıldığında enfüs’ünün (iç dünyasının, ruhunun) duyulduğu, yaşandığı bir şehir olup çıktı bir kez daha bu muazzam MTO çıkarmasıyla! Bursa’nın ruhuna kavuşmasının işaret fişekleri bunlar, manevî şahlanışının göstergeleri.

Buradaki bu şahlanışın mimarları kardeşlerimi tebrik ediyorum. Başta Bursa MTO Temsilcimiz Nuri Gür olmak üzere, Bursa ekibimiz Demet Demirel Hocam, Dr. Ferhan Zengin Hanım, Erdi Kaçak, Abdülkadir Acarca, Ayşenur Taştan, Rabia Çiçek ve Gül Yeter Kölük Hanım kardeşlerime yürek dolusu teşekkürler. Bize her tür desteği veren ve bunu “Hocam, bu çok güzel bir çalışma, çocuklarımızı, geleceğimizi inşa çalışması. Biz her fırsatta yanınızdayız.” diyen Bursa BB Başkanımız Alinur Aktaş ve Gençlik Müdürümüz Nurullah Yıldız Bey ile Enes Hampa Bey kardeşlerime ve Kültür Müdürümüz Hüseyin Buran Beye kalbî teşekkürlerimi iletiyorum.

Bitmesini istemediğimiz Bursa çıkarmamız Bursa’nın manevî merkezi Muradiye Züber Köşkü›nde gece 03.00’te ancak bitti!

KONYA’NIN DİRİLTİCİ COŞKUSU

Sabah erkenden Konya’ya yola koyulduk Burak Saygılı kardeşimle.

Bursa-Konya arasındaki yolların çok berbat olduğunu görünce çok şaşırdık. Batı Anadolu’da da, Doğu Anadolu’da da, Karadeniz bölgesinde yollar muhteşem! Ama İç Anadolu Ankara-Sivas, Sivas-Kayseri, Konya-Ankara hatları hâriç çok kötü!

Yorucu bir yolculuktan sonra, adeta arabayı ittire-kaktıra sürerek Konya’ya vaktinde varmayı başardık.

Namazdan sonra soluk soluğa konferansa geçtim. Salon tıka basa doluydu, üstelik son bir saat içinde ayarlanmasına rağmen. Bir de salona giremeyip de dışarıda kalanlar vardı!

Yaklaşık bir saat ve pürdikkat dinlenen güzel bir konferans oldu.

Kitap Fuarı tıka basa doluydu. İlgi çok fazlaydı fuara. Konya’nın kültürel ve entelektüel hayatına çok önemli bir katkı sunuyor fuar. Alan yetmiyor fuar için. Bunu söyledim Konya BB Başkanımız İbrahim Uğur Altay Bey’e.

Fuardaki ruh dolu konferanstan sonra yok olmaya terkedilen tarihî bir binada, avlusu ve camisiyle dipdiri, capcanlı bir Müslüman hayat alanına çeviren Tantavi Kültür Merkezi’nde MTO Konya Talebe Buluşması›nı gerçekleştirdik. Tıpkı Bursa gibi bu buluşmamız da akşam 11’de ancak bitti. Belediye başkan yardımcısı Ercan Uslu Bey bu buluşmamıza katıldı, saatlerce dikkatle dinledi, kendi notlarını aldı ve tespit ettiği kardeşlerimizle derhal oracıkta ilgilendiğini söyledi 11’den sonra İstanbul’a yola çakmadan önce çay içtiğimiz pastanede!

Konya ekibimiz de muhteşemdi Bursa gibi. Konya MTO Temsilcimiz Ramazan Köroğlu’na, değerli eşine, Rumeysa Bağcı, Ayşe Betül Ceylan, Ayşenur Elhan, Hale Özcan, Azime Sena kardeşlerime, günlerdir bu güne hazırlanan ve 5 saat süren toplantı boyunca bir an bile oturmayan Alperen Yılmaz kardeşime kalbî teşekkürlerimi sunuyorum.

Üçüncü Anadolu Seferi’miz dolu dolu, ruh dolu geçti, ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı yeşertti, insanımızın kendisi için gece gündüz çalışan vefakâr ve cefakâr insanlara nasıl sahip çıktığını gösterdi.

Ülkemizi iki asırdır içinde bulunduğu bu cendereden çıkaracak, yeniden medeniyet iddialarımızı kuşanan bir medeniyet yolculuğuna hazırlayacağız Allah’ın izni ve yardımıyla.

Vesselâm.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar