Reklamı Geç
SATILIK HABER SİTESİ
İsmail Karakaş

İsmail Karakaş

Mail: [email protected]

İNGİLTERE'NİN SARI SAÇLI MAVİ GÖZLÜ MİSAFİRLERİ

2015 Yılından itibaren İngiltere'nin sığınmacı politikası eleştiriliyor.

 

2015 yılında kapılarını sadece 216 Suriyeli sığınmacıya açan ingiltere'de dönemin Başbakanı David Cameron krizine sessiz kalmakla ve yeterli sayıda Suriye'liyi ülkeye almamakla eleştiriliyordu.

Savaştan kaçan Ukrayna'lılara yönelik katı bir vize programı uygulamak ve az sayıda mülteci kabul etmekle eleştirilen İngiltere hükümeti  "Ukrayna için Evler" (Homes for Ukraine) adlı bir vize programı başlattı.


Programla evlerini ücretsiz olarak Ukraynalılara açacak kişilere en az altı ay süreyle ayda 350 sterlin (yaklaşık 450 dolar) "teşekkür" ödemesi yapılıyor.


Yerel belediyelerede her mülteci için en az 10 bin 500 sterlin kaynak aktarıldı.


Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre Rusya'nın işgali nedeniyle başta Polonya olmak üzere komşu ülkelere sığınan Ukraynalıların sayısı 3 milyon 500 bine ulaştı.


İngiltere'ye gelen Ukraynalı mülteciler hiçbir zorlukla karşılaşmadan uçaklarla havalimanında çiçeklerle karşılanıyor.


Ancak söz konusu Suriye'li, Asya'lı, Afrika'lı mülteciler olduğunda ise sınırlara yaklaştırılmıyor.


Yani Avrupa'da ve İngiltere'de esmer tenli mülteciler istenmiyor. 


Sarı saçlı mavi gözlü misafirlere ise kapılar sonuna kadar açık.


Mülteci krizinde dünya'nın yükünü Türkiye çekiyor.


Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki sadece Suriyeli sayısı 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla 3 milyon 535 bin 898 kişi oldu.


Dünyadaki savaş ve çatışma bölgelerinde dolaylı yada doğrudan müdahalesi olan ABD, Avrupa gibi batı ülkeleri çıkardıkları krizlerin sonucunda oluşan mültecilere insani yardımları bile esirgiyorlar.


Savaşların ve karışıklıkların sebebi olan aktör ülkelerden  yıllardır süren mülteci krizlerinde insani ve adaletli olmalarını beklemek hayal olur.


Rusya-Ukrayna savaşında ırkçı söylemler de arttı. 'Mavi gözlü ve sarı saçlı insanlar ölüyor' diye söylemler çıktı.


ABD merkezli CBS NEWS muhabiri Charlie D'Agata canlı yayında "Burası on yıllardır kaosla yaşayan Irak veya Afganistan değil. Burası böyle şeyleri görmeyi hiç ummadığınız medeni Avrupalılara has bir kent." ifadelerini kullanmıştı.


Sırbistan'dan Macaristan'a girmeye çalışan sığınmacılara tekme atıp çelme takan kadın kameraman Petra Laszlo'nun yaptığı hareketi cezasız kaldı.


Macaristan-Sırbistan sınırındaki Roszke kasabasında 8 Eylül 2015'te, Laszlo'nun, Macaristan'a girmeye çalışan mülteci küçük kıza tekme atması ve kucağındaki çocuğuyla kaçmaya çalışan babayı çelme takıp düşürmesi büyük tepkilere neden olmuştu.


Suriyeli sığınmacıyı savunan Helsinki Komisyonunun avukatı, sanık Laszlo'nun sadece saldırganlık değil aynı zamanda halkı kin ve nefrete teşvik suçundan yargılanması gerektiğini belirtmişti.

 

Ancak çaresiz mülteciye çelme takan kameraman Petra Laszlo ceza almadan kurtulmuştu.


Bir tarafta mültecilere sınırlarda eziyet eden ülkeler diğer tarafta havalimanlarında çiçeklerle karşılayan ülkeler.


Söz konusu müslüman ülkeler olduğunda farklı davranan iki yüzlü batı ülkeleri.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar